Sosisli Poğaça Tarifi

Sosisli Poğaça Tarifi

 

Hamuru için gerekli olan malzemeler;

 

-1 su bardağı ılık su
-1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
-1 su bardağı yoğurt
-5 yemek kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı dolusu tuz
-1 paket instant maya
-5 su bardağı un

 

İç harcı için gerekli olan malzemeler;

 

-Sosis
-1 tatlı kaşığı salça
-Kekik
-Pul biber

 

Poğaçanın üzeri için gerekli olan malzemeler;

 

-1 yumurtanın sarısı
-Çörekotu
-Susam

 

Sosisli Poğaça Nasıl Yapılır ?

 

Sosisli poğaça tarifi için öncelikle size yukarıda belirtmiş olduğunuz malzemeleri tek tek hazırlayın ve tarifi yapacağınız yere koyun. Her şeyin elinizin altında olması size kolaylık sağlayacaktır. Ardından bir yoğurma kabı alın. Bu yoğurma kabına 5 su bardağı un, instant maya, 5 yemek kaşığı şeker ve tuz ekleyin. Eklemiş olduğunuz malzemeleri kuru haldeyken iyice karıştırın. Daha sonra ortasını havuz şeklinde açın. Ardından hamurunuza yoğurt ve zeytin yağınızı ekleyin ve biraz da ılık sudan yavaş yavaş ekleyin. Hamurunuzu yoğurmaya başlayın. Hamurunuzun kıvamında yumuşak bir doku hissettiğiniz zaman yoğurmalı bırakabilirsiniz. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru yoğurduğunuz kabı streçleyin ve 15 20 dakika dinlenmesini bekleyin. Hamurunuz dinlenirken iç harcını hazırlamaya başlayabilirsiniz. Poğaçanın iç harcı için sosislerinizi küçük küçük kareler şeklinde doğrayın.  

 

Sosisli Poğaça Tarifi

Cheddarlı Dana Sosis ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Daha sonra yapışmayan bir tavada 5 dakika çevirin ve hafif çiğliğinin gitmesini sağlayın. Bir kasede 1 tatlı kaşığı salçayı sıcak su ile karıştırın ve sulandırın. Ocakta pişen sosisinizin üzerine bu karışımı ekleyin. Ardından üzerine biraz pul biber ve kekik ekleyin karıştırın. Sosislerinizin salçayı çekmesini çekmesini bekleyin. Sosisleriniz salçayı çektikten sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. 15 20 dakika dinlenmeye bıraktığınız hamurunuzu alın. Poğaçanızı yapacağınız yere hafif un serpiştirin ve hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar bölmeye başlayın.

Sosisli Poğaça Tarifi

Dana Frankfurter Sosis ürünümüze sitemizden ulaşabilirsiniz.

 

Böldüğünüz bu parçaları yuvarlayın ve içini hazırladığınız iç harç ile doldurun. Daha sonra kapatıp tepsinize dizin. Tepsinize dizmeden önce poğaçalarınızın yapışmaması için altına sıvı yağ sürebilirsiniz ya da yağlı kağıt koyabilirsiniz veya tepsinizi sana yağ ole yağlayabilirsiniz. Poğaçalarınızın üzerine sürmek için yumurtanın sarışını beyazından ayırın ve sarışını poğaçalarınızın üzerine sürün. Eğer isterseniz üstüne susam ve çörek otu da ekleyerek  süsleyebilirsiniz. Önceden 175 derecede ısıtılmış olan fırında 25 dakika üstü ve altı kızarana kadar pişirin.

 

Sosisli Poğaça Püf Noktaları

 

Sosisli poğaça tarifi püf noktaları şöyledir;

 

Öncelikle dikkat etmeniz gereken hamurunuzu instant maya yerine kuru maya ya da yaş maya ile yoğurmamış olabilir. Çünkü kuru maya ya da yaş maya daha güzel bir lezzet verecektir. Ayrıca kuru maya kullanacaksanız eğer yoğurma işlemine geçmeden önce mayanıza şeker ve ılık su ekleyerek yumuşatın. Yumuşaması için mayanıza ılık su ekleyerek 10 dakika kadar bekleyebilirsiniz.

 

Bir diğer önemli püf nokta ise poğaçalarınızı dinlendirmenizdir. Eğer zamanınız varsa şekillendirdiğiniz poğaçalarınızı 15 dakika kadar dinlendirebilirsiniz. Daha sonra yumurta sarışını sürerek fırınlama yapabilirsiniz.

 

Kolay Sosisli Poğaça Tarifi

 

Sosisli poğaça tarifi için gerekli malzemeler;

 

-1 adet yumurta
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı şeker
-1 kabartma tozu
-Aldığı kadar un

 

Içi için;

 

-Dilimlenmiş sosis

 

Üzeri için;

 

-Yumurta sarısı
-Susam veya çörek otu

 

Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuralım. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım. İçlerine sosisleri koyup kapatalım. Üzerine de yumurta sarısı sürelim ve susam ya da çörek otu ile süsleyelim. 190 derece fırında 15 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

 

Pastane Usulü Sosisli Poğaça Tarifi

 

Pastane usülü sosisli poğaça tarifi için gerekli malzemeler şunlardır;

 

Hamuru için;

 

-175 gram eritilmiş tereyağı
-1,5 çay bardağı ılık süt 
-3/4 su bardağı ılık su
-1 yemek kaşığı instant maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-3 - 3,5 su bardağı un

 

İçi ve üzeri için:


-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-10 - 12 adet dana sosis
-1 adet yumurta sarısı

 

Hamuru için gerekli malzemeleri karıştırın ve yoğurun. Daha sonra hamuru dinlenmeye bırakın ve iç malzemesini hazırlamaya başlayın. 40 dakika kadar beklmesi iyi olacaktır. Içi içinde sosisleri orta kalınlıkta doğrayıp salça ve zeytinyağı ile iyice harmanlayın. Dinlenen hamur alın ve ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Içlerini hazırladığınız sosisler ile doldurun ve kapatın. Yağlı tepsiye ya da yağlı kağıt serili olan tepsiye poğaçalarınızı yerleştirin. 180 derece fırında 20 25 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

 

Bayatlamayan Sosisli Poğaça

 

Sosisli poğaça tarifi arıyorsunuz ancak bayatlayan poğaçalar nedeniyle sık sık hayal kırıklıkları yaşıyorsanız bu tarif sayesinde enfes ve bayatlamayan poğaça yapabileceksiniz.

 

Gerekli malzemeler şunlardır;

 

-1 su bardağı sıvı yağ
-2 su bardağı yoğurt
-1 yumurta
-5 su bardağı un
-3 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı sirke

 

Bir kap içerisinde içerisinde yağ, yoğurt, yumurta akını karıştırın. Üzerine biraz un ekleyin ve yine karıştırın.3 paket kabartma tozunu ilave edin ardından da tuz ve şekeri ilave edin. En önemlisi sirkeyi ekleyip karıştırın. Daha sonra un ekleyerek kıvamını ayarlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın ve iç sosis harcını koyup kapatın. Üzerine yumurta sarısı ve susam ile kaplayın. 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifimiz ilginizi çektiye diğer tarifimiz; http://avsarciftligi.com/blog/icerik/pastirmali-kuru-fasulye

 

Etiketler: Sosisli poğaça tarifi
Kasım 19, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı