Taze etlerin pişirilmesi ile elde edilen kavurma, aslında temel bir pişirme tekniğidir. Ülkemizde Kurban Bayramları coşku ve heyecan içerisinde geçtiğinden kavurma yemeğine de büyük bir önem atfedilmektedir. Genelde insanlar bayramda yedikleri kavurmanın başka zamanlarda aynı tadı barındırmadığını, kavurmanın yalnızca bayramda güzel olduğunu düşünse de piyasada özenle yapılmış dana kavurma, et kavurma ve ciğer kavurma ürünleri bulunmaktadır. Tabi ki konu et ürünü olunca bazı konularda tereddüt yaşanması normaldir ancak Avşar Çiftliği bu konuda gerekli bütün sertifika ve kalite standartlarını elde etmiş, müşterilerine de bu şekilde hizmet sunmaktadır.
Dışarıdan satın alınabilecek kavurma nasıl yapılır merak edilen bir sorudur.
Öncelikli olarak etin helal koşullarda hazırlanması adımı gelmektedir. Tesislerde üretilen kavurma, günlük olarak kesilen ve işleme giren etlerden elde edilmektedir. Bununla beraber el değmeden paketlenmektedir. Paketlenme yönteminde genellikle blok şeklinde bir sistem kullanılmaktadır. Bunun nedeni hem saklama koşulları hem de pişirme açısından sağladığı kolaylıktır.
Et Kavurma Hakkında Her Şey
Türk mutfağının ve aile sofralarının vazgeçilmez tariflerinden olan et kavurma nasıl yapılır? Tarifine öncelikli olarak etlerin kuşbaşı olarak doğranması, kanlarının akması için yıkanması ve biraz dinlendirilmesi ile işe başlanır. Bu sürede kavurma için kullanılacak olan tencere ya da sac tava hazırlanır. Damak zevkine göre ister iç yağ istenirse de sıvı yağ tavaya dökülür ve biraz ısınması beklenir. Isınan tava ya da tencere üzerinde dinlendirilen et bırakılır ve etin suyunu bırakması beklenir. Suyunu bırakan et tekrardan suyunu çeker ya da çektirilir, pişirilen tencerenin kapağı kapatılır ve kavurma dinlenmeye bırakılır. Kavurma tarifi genellikle yanında pilav, söğüş ya da ayran ile sunulmaktadır.
Kavurma nasıl yapılır merak edenler için oldukça basit ve lezzetli bir yemek olarak karşımıza çıkmaktadır. Kırmızı et severlerin favori yemeği olan kavurma ciğer ya da dana kavurma olarak da yapılabilir ve bu şekilde de tüketilebilmektedir. Kırmızı et olduğu için kavurma kalori olarak yüksek bir düzey içermektedir.
Dana Kavurma Nasıl Yapılır?
Et kavurma tarifine benzer şekilde de dana kavurma yapmak mümkündür. Genellikle kalabalık ailelerde büyükbaş hayvan kurbanlık olarak kesildiği için dana kavurma nasıl yapılır şeklinde tarif soruları sorulabilmektedir. Dana kavurma tarifi özellikle etlerin kuşbaşı olarak doğranması, etin yıkanarak kandan arınması ve dinlenmesi önemlidir. Dana eti kuzu ya da koyun gibi küçük baş hayvan etinden daha sert olduğu için etin dinlendirilmesi önemlidir. Bu sayede et biraz daha yumuşak olacaktır.
Kavurma nasıl yapılır sorusuna cevap olarak et kavurması tarifindeki adımlar aynen uygulanır. Dana eti kuşbaşı doğranır. Temizlenmesi için yıkanır ve suları akıtılır. Kavurma için kullanılacak tencere ya da tava hazırlanır. Damak zevkine uygun olarak iç yağ ya da sıvı yağ tavaya dökülür ve yap ısıtılır. Isınan tava ya da tencereye et bırakılır ve et suyunu bırakınca, su yeniden çektirilir. Bu şekilde pişirme işlemi tamamlanan kavurma, kapağı kapalı şekilde yumuşak durması için dinlenmeye bırakılır. Bu tarifleri bayram dışında da denemek isteyenler için pratik çözüm sunan hem dana kavurma hem de et kavurma hazır bloklar şeklinde sunulmaktadır. Kavurma fiyat bilgisi için ise Avşar Çiftliği sayfası ziyaret edilebilmektedir.
Sac Kavurma Tarifi
Kırmızı et yemeyenleri bile cezbedecek sac kavurma tarifi her mevsim yenebilecek bir lezzettir. Bazı yörelerde çoban kavurma olarak da bilinen sac kavurma dana ya da kuzu kuşbaşı etinden yapılmaktadır. Diğer kavurma tariflerinin yanında sac kavurmada sarımsak, soğan, domates, biber ve baharat kullanılmaktadır. Bu nedenle lezzet açısından diğer kavurma tariflerine göre hayranı daha çoktur denilebilmektedir.
Kavurma nasıl yapılır adım adım izlenmelidir. Etlerin kuşbaşı doğranması ile yıkanması ve dinlenmesi yapılır ilk adımda. Daha sonra sac kızdırılır yağ eklenir, soğan sarımsak kavrulur üzerine biber ve domates eklenir kavrulur, en son et eklenir ve sürekli çevrilerek etin her yerinin pişmesi sağlanır. Baharatlar yanmaması için en son eklenir ve bu halde yemek tamamlanmış olur.
Bu yazımızda kavurma nasıl yapılır sorusuna cevap verdik. Bir önceki yazımız için https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/sosis-nasil-yapilir linkine tıklayabilirsiniz.