Kızartmalar hızlı oluşturulan ve kolayca tüketilebilen yemek gruplarındandır. Kısıtlı bir vakte sahipseniz, keyifli bir aperatif oluşturmak istiyorsanız ya da diyetinizde bir kaçamak yapmak istiyorsanız corn dog tarifini deneyebilirsiniz. Sosis kaplama olarak çevrilebilen corn dog, sosisin özel hazırlanmış hamuru ile birlikte kızartılmasıyla elde edilir.
Şarküteri ürünlerini klasik şekillerde tüketmekten sıkıldıysanız, yeni tarifler deneyimleyebilir, diğer sebze ve soslarla birlikte bir öğün oluşturabilirsiniz. Şarküteri ürünleri ile yapılan kızartmalarda yiyeceğin içeriği oldukça önemlidir. Katkısız ve temiz içeriğe sahip ürünleri müşterilerine sunan Avşar Çiftliği’nden şarküteri ürünleri temin edebilirsiniz.
Corn Dog Tarifi
Alışılmışın dışında sosis tüketmeyi tercih edenler ve yeni tariflere açık olan kişiler için corn dog tarifi lezzetli bir aperatif olabilir. Evde kolaylıkla hazırlanabilen corn dog tarifi ile misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Sosis kaplama yani orijinal ismiyle corn dog yapmak için gerekli olan malzemeler:
- 12 adet sosis,
- 12 adet çöp şiş çubuğu,
- Bir adet yumurta,
- Bir buçuk su bardağı mısır unu,
- Bir buçuk su bardağı un,
- Bir buçuk su bardağı süt,
- Çeyrek su bardağı toz şeker,
- Bir paket kabartma tozu,
- Bir yemek kaşığı bal,
- Bir yemek kaşığı sıvı yağ,
- Çeyrek çay kaşığı tuz.
Corn Dog Tarifi Nasıl Yapılır?
Lezzetli bir corn dog tarifi yapmak için sosisin kalitesi oldukça önemlidir. Avşar Çiftliği doğal ve katkısız sosisler üreterek leziz atıştırmalıklar hazırlamanıza olanak sağlar. Siz de Avşar Çiftliği’nden katkısız sosisler temin ederek corn dog yapabilirsiniz. İlk olarak küçük ve derin bir tencerede sıvı yağı kızdırmalısınız. Yağ kızdıktan sonra ocağın altını orta dereceye getirmelisiniz.
Büyük bir karıştırma kabına un, mısır unu, şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırmalısınız. Sosisin kendi tuzu sizin için yeterli geliyorsa ekstra tuz eklemeyebilirsiniz. Ayrı bir karıştırma kabında yumurtayı çırpmalısınız. Yumurta iyice dağıldıktan sonra süt, bal ve sıvı yağı kaba ilave ederek birbirine geçene kadar karıştırmalısınız.
Dana Sosis Cheddarlı 290 Gr ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.
Sosisleri ortadan ikiye kesmelisiniz. Kuru bir zemine kağıt havlu sererek sosisleri iyice kurulamalısınız. Sosisler nemli kalırsa hazırladığınız hamur harcını tutmaz ve kızartma işlemi sırasında zorluk yaşayabilirsiniz. Çöp şişleri de ortadan ikiye bölmeli ve sosisleri çöp şişlere geçirmelisiniz. Uzun bir bardağa ya da karıştırma kabına hazırladığınız karışımın birazını dökmelisiniz. Çöp şişe taktığınız sosisleri bu karışıma batırmalı ve tüm sosisin kaplandığından emin olmalısınız. Sosis kaplandıktan sonra hamur karışımın dökülmemesine özen göstererek yavaşça kaptan çıkarmalısınız. Kızmış yağda çöp şişleri çevirerek her yüzeyi pişirmelisiniz. Sosis kaplama altın sarısı rengine dönene kadar 2- 3 dakika kızartmalısınız.
Corn Dog Tarifi Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Her yemekte olduğu gibi corn dog yapımında da süreci kolaylaştıracak ve sonucu iyileştirecek püf noktalar bulunur. Malzeme seçimi yemek yapımının önemli bir parçasıdır. Corn dog yaparken sosis ve sıvı yağ seçimine özen göstermelisiniz. Sosisi merkeze alan bir atıştırmalık olduğundan bilhassa sosisin tadı oldukça önemlidir. Lezzetli ve taze sosisleri Avşar Çiftliği’nden temin edebilirsiniz. Corn dog yaparken kızartacağınız yağı iyice kızdırmanız önemlidir. Yağ kızdıktan sonra ateş harlı yanmamalıdır.
Dana Frankfurter Sosis 300 Gr ürününe sitemizden ulaşabilirsiniz.
Yağ kızdıktan sonra da ocağın altı açık kalırsa mısır unlu hamur harcı sosislerin üzerinden sıyrılabilir. Sosislerin kuru olduğundan emin olmalısınız. Özellikle buzdolabında muhafaza ettiğiniz sosisler nemli olabilir. Peçete, kağıt havlu ya da temiz bir mutfak havlusu ile sosisleri kurutmalısınız. Sosisleri kendi halinde kızartmaya bırakmamalısınız. Kızartma işlemi kontrollü bir şekilde gerçekleşmeli ve sosislerin kızartma yağı içerisinde yanmasının önüne geçilmelidir.
Corn Dog Tarifi ile Birlikte Servis Edebileceğiniz Atıştırmalıklar
Corn dog ile birlikte bir kızartma tabağı oluşturabilirsiniz. Kızartma tabağına patates, soğan halkası, sucuk, biber, patlıcan, havuç, gibi çeşitli yiyecekleri ekleyerek renklendirebilirsiniz. Avşar Çiftliği’nden temin ettiğiniz şarküteri ürünleriyle kızartma tabağını süsleyebilirsiniz. Kızartmaların olmazsa olmazı soslardır. Corn dog ile birlikte mutlaka ketçap, mayonez, barbekü sos, hardal, ranch sos servis etmelisiniz. Corn dog ve kızartmalıkların lezzetini soslarla artırabilirsiniz. Asitli içeceklerle menü oluşturabilirsiniz. Bir porsiyon corn dog yaklaşık olarak 265 kaloridir. Menünüzü hazırlarken kalori bilgisine göre farklı kombinasyonlar da oluşturabilirsiniz.
Ranch Sos Tarifi
Kızartmalar yapımında kullanılan yağa ya da birlikte tüketilen sosa bağlı olarak sindirimi zor yiyeceklere dönüşebilir. Evde kendi sosunuzu yaparak hem içerik konusunda içinizi rahatlatabilir hem de kendi damak zevkinize uygun bir kıvam sağlayabilirsiniz. Corn dog tarifi ile birlikte tüketebileceğiniz ranch sos yapmak için gerekli olan malzemeler:
- 6 çorba kaşığı mayonez,
- 3 çorba kaşığı süzme yoğurt,
- 4 dal taze maydanoz,
- 4 dal taze dereotu,
- 4 tane fesleğen yaprağı,
- 2 diş rendelenmiş sarımsak,
- 1 tatlı kaşığı sıkılmış limon,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı tuz.
Ranch Sos Nasıl Yapılır?
Hazır sosları kullanmayı tercih etmiyorsanız ev konforunda kendi sosunuzu kolayca oluşturabilirsiniz. Ranch sos yapmak için maydanoz, fesleğen ve dereotunu ince ince kıymalısınız. Sosun içerisinde rahatsız edici bir boyutu olmaması için parçaların olabildiğince küçük olmasına özen göstermelisiniz. Sarımsağı rendelemelisiniz. Bir karıştırma kabına mayonez, süzme yoğurt, karabiber ve tuzu ekleyerek iyice karıştırmalısınız. Limon suyunu ekledikten sonra taze otları ekleyerek iyice karıştırmalısınız. Taze ot bulamadıysanız kurusunu da tercih edebilirsiniz. Ranch sosu tek kullanımlık oluşturabileceğiniz gibi malzeme miktarını artırarak daha uzun vadede kullanacağınız kadar sos da hazırlayabilirsiniz.
Şarküteri Tabağı
Corn dog tarifi ile birlikte servis edebileceğiniz yiyecekleri bir tabakta toplayan şarküteri tabağı ile doyurucu bir ara öğün oluşturabilirsiniz. Arkadaş toplantılarında, yılbaşı ya da kutlama sofralarında, özel davetlerde sıklıkla tercih edilen şarküteri tabağı nefis bir aperatif yelpazesi oluşturur. Sofranıza hem lezzet hem de estetik bir görünüm katan şarküteri tabağı ile stil sahibi bir sofra hazırlayabilirsiniz. Şık masaların vazgeçilmez parçalarından olan şarküteri tabağında peynir çeşitleri, atıştırmalık hamur işleri, kuru meyveler ve şarküteri ürünleri bulunur. Klasik servis tabaklarının yerine şarküteri tabağı hazırlanırken geniş bir tahta tepsi ya da büyük kesme tahtası tercih edilebilir. Şarküteri tabağı şeklinde özel olarak tasarlanmış ürünler de bulunur. Peki, enfes bir kombinasyonla misafirlerinizin beğenisini kazanacak şarküteri tabağı nasıl hazırlanır?
Kutlamaların Tamamlayıcısı Şarküteri Tabağında Olması Gerekenler:
Şarküteri Ürünleri:
İsminden de anlaşılacağı üzere şarküteri tabağı hazırlarken şarküteri ürünleri ön planda olmalıdır. Bu tabakta yer alan ürünler soğuk halde tüketilebilen ürünler arasından seçilmelidir. Soğuk bir şekilde tüketilebilen şarküteri ürünlerinin başında sosis, salam, jambon, pastırma, füme et gelir. Şarküteri tabağında sucuğa yer verilmemelidir. Temiz içeriğe sahip ve şarküteri tabağına yakışacak şarküteri ürünlerini Avşar Çiftliği’nden alabilirsiniz.
Peynir Çeşitleri:
Tabağında bir renk akışı sağlaması ve şarküteri ürünleri ile uyum sağlaması sebebiyle peynir çeşitleri şarküteri tabaklarının olmazsa olmazlarındandır. İslim peyniri, eski kaşar peyniri, İzmir tulum peyniri tabağa eklenmesi gereken çeşitlerdendir. Damak zevkinize bağlı olarak farklı tarzda peynir çeşitlerine yer verebilirsiniz. Yumuşak tatları tercih edenler kaşar peyniri ve keçi peyniri deneyebilirler. Daha sert ve tuzlu aromalar arayanlar için Bergama tulumu iyi bir seçenek olabilir. Peynirde yoğun tat isteyen kişiler yıllanmış Kars gravyeri ve parmesanı tabağa ekleyebilirler.
Hamur İşleri:
Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan hamur işleri geniş bir damak zevkine hitap eder. Kraker, çıtır ekmek, grissini gibi atıştırmalıklar şarküteri tabağına eklenebilir. Kepekli, keten tohumlu ve lor peynirli krakerlerle hamur işlerini çeşitlendirebilirsiniz.
Kuru ve Taze Meyve Çeşitleri:
Tabakta kalan boş yerleri meyvelerle doldurabilirsiniz. Kuru ve taze meyveler diğer yiyeceklerin tadının dengelenmesine yardımcı olur, daha renkli bir görüntü elde etmenizi sağlar. Aynı zamanda tabağa çeşitlilik katar. Nar, portakal, üzüm, erik, çilek tabakla hızla uyum sağlayabilecek meyvelerdendir. Kuru üzüm, kuru incir, elma kurusu, kuru portakal kabuğu da şarküteri tabağına yakışan tatlardandır. Yeşil ve siyah zeytin ekleyerek şarküteri tabağını süsleyebilirsiniz.
Önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/barbeku-yemekleri-nasil-yapilir linkinden ulaşabilirsiniz.