Hemen hemen herkesin damak tadına hitap eden, özellikle de et severlerin en sevdiği lezzetler arasındaki yerini daima koruyan sucuk ekmek tarifi, hem sofraların hem de pikniklerin vazgeçilmeleri arasında yer alır. Eşsiz tadı ile damakları şenlendiren sucuk ekmek, tavada, ızgarada, mangalda hatta fırında bile yapılabilir ve her hali ile en sevilen lezzetlerden biridir.
1. Tavada Sucuk Ekmek Nasıl Yapılır
Şüphesiz ki sucuk ekmek tarifi, hangi yöntemle yapılırsa yapılsın eşsiz lezzetini daima korur. Sucuk ekmek yapma yöntemleri arasında en hızlı ve pratik yöntemlerden biri de tavada sucuk ekmek tarifidir. O halde sofralarınızı şenlendirecek en lezzetli tavada sucuk ekmek tarifine malzemeleri hazırlayarak başlayalım. Avşar Çiftliği sucukları ile lezzetli sucuk ekmek tarifleri yapın..
Avşar Çiftliği Kasap Sucuk Ürünümüze Görsele Tıklayarak Ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
- 300 gram sucuk
- 250 gram sucuk içi
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- Tuz
- Ekmek
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
- İlk olarak soğanı ince ince doğrayalım ve üzerine ekleyip bir kenara alalım. Domatesleri de ince ince doğradıktan sonra ayrı bir kapta beklemeye bırakalım.
- %100 doğal sucuklarımızı diklemesine doğrayalım ve tavada veya isteğe göre tost makinesinde pişirelim. Aynı şekilde sucuk içini de pişirelim ve fazlı yağını ve suyunu salıp kurumasını engellemek için fazla pişirmemeye özen gösterelim.
- Önlü arkalı iyice pişirdiğimiz sucukları ekmek arasına yerleştirelim. Daha sonra güzelce pişirdiğimiz sucuk içini de ekmeğimizin arasına yerleştirelim.
- Sucuklar pişene kadar, sosu da hazır hale getirelim. Tavaya su, salça ve karabiberi koyup, kısık ateşte 5 dakika kadar pişirelim. Hazırladığımız sosu da ekmeğimizin içindeki sucuğun üzerine ilave edelim. Tavada sucuk ekmek tarifimiz hazır! Herkese afiyet olsun...
2. Izgarada Sucuk Ekmek Tarifi
Yapıldığı her yöntemde tarifsiz lezzetini koruyan sucuk ekmek tarifi, ızgarada da kolayca yapılabilir.
Malzemeler
- 2 adet kıtır ve iyi pişmiş ekmek
- 2 adet katkısız kangal sucuk
- İsteğe bağlı olarak marul ya da maydanoz
Hazırlanışı
- Keskin ve tırtıklı bir bıçak yardımı ile ekmeği ortadan ikiye keselim.
- İkiye kestiğimiz ekmeklerin ortalarını bıçak ile açalım.
- Bıçak yardımı ile sucuğu ikiye ayıralım.
- Izgarada sucukların her iki tarafını da güzelce kızartalım.
- İyice kızaran sucukları bir tabağa alalım. Kestiğimiz ekmeklerin arasını açalım ve sucuk yağına bastırarak, yağı iyice çekmesini sağlayalım.
- Ekmekler yağı iyice çektikten sonra ızgarada kızarttığımız sucukları ekmeğin arasına yerleştirelim. İsteğe bağlı olarak marul veya maydanoz ekleyerek servis edelim. Afiyet olsun...
3. Mangalda Sucuk Ekmek Tarifi
Mangalda sucuk ekmek, özellikle pikniklerin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Mangalda, çiftlikten alınmış %100 doğal sucukla yapılan sucuk ekmek tarifi, özellikle de et severler için piknik sofralarının olmazsa olmazlarındandır. Oldukça kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilen sucuk ekmek tarifi için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Malzemeler
- 6 adet ekmek
- 3 adet orta boy katkısız mangallık sucuk
- 6 adet yeşil biber
- 10 adet çeri domates
- 15-20 adet arpacık soğan
- 3 adet salatalık turşusu
- 10 adet çöp şiş
Yapılışı
- İlk olarak soğan, domates ve biberleri çöp şişlerimize takalım. Güzelce közleyelim ve kabuklarını soyalım.
- Sucuklarımızı da çöp şişlere takalım ve her iki tarafını iyice kızartalım.
- Ekmeğimizin her iki tarafını mangalda ısıtalım.
- Isınan ekmeğimizin içine %100 doğal sucukları, közlediğimiz domatesleri, soğanları ve biberleri yerleştirelim. İsteğe bağlı olarak tuz ekelim.
- Tarifimiz hazır. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun....
4. Fırında Sucuk Ekmek Tarifi
Sucuk ekmek tarifi, tava, tost makinesi, ızgara ve mangalda yapılabildiği gibi fırında da oldukça lezzetli bir şekilde yapılabilir. Oldukça leziz bir tarif olan fırında sucuk ekmeğin yapılışı da oldukça pratiktir.
Malzemeler
- 2 dilim ekmek
- 2 büyük dilim kaşar peyniri
- 4 dilim katkısız sucuk
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet çeri domates
Hazırlanışı
- 2 dilim ekmeği fırın kabı içerisine yerleştirelim.
- Üzerlerine birer büyük dilim kaşar peyniri yerleştirelim.
- 2 adet çeri domatesi ortadan ikiye keselim.
- Dilimlerimizin üzerindeki kaşar peynirlerin üstüne ikişer dilim sucuk ve ikişer dilim çeri domatesi yerleştirelim.
- Aradaki boşluğa biber dilimi koyalım.
- Hazırladığımız dilimleri önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirelim ve yaklaşık 10 dakika pişirelim. Fırında sucuk ekmek tarifi hazır! Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Fırında Sucuk Ekmek Tarifi Püf Noktası:
Ekmeklerin biraz daha yumuşak ve soslu olmasını isterseniz, kaşar peynirlerini koymadan önce ekmek dilimlerinin üzerine yoğurt veya zeytinyağlı ketçap karışımı sürebilirsiniz.
Sucuk En İyi Nasıl Pişirilir?
En lezzetli sucuk ekmek tarifi için sucukların iyi pişmesi çok önemlidir. Bunun yanı sıra sucuk en iyi nasıl pişirilir bilmek ve bu yöntemleri kullanarak pişirmek, sucuğun tarifsiz lezzetini ikiye katlar. O halde sucuk en iyi nasıl pişirilir bakalım.
- Sucuğun çiflikten alınmış, %100 doğal ve katkısız olması, iyi pişmesi için en önemli aşamadır denebilir. Ayrıca sucuğun pişirileceği tavaya ekstra olarak hiç yağ eklememek gerekir.
- İlk olarak hiç yağ eklemediğimiz tavamızın altındaki ocağı yakalım ve 1-1.5 dakika kadar tavamızın ısınmasını sağlayalım. Yarım parmak kalınlığında kestiğimiz sucukları kızmış tavaya yerleştirelim.
- 7 saniye bekledikten sonra sucukları çevirelim ve diğer taraflarının pişmesini sağlayalım.
- 7 saniye boyunca sucukların diğer taraflarını da pişirelim ve ocağın altını kapatalım.
- Bu esnada tavanın üzerine 3-4 damla kadar su serpiştirelim.
- 3-4 damla da limon sıktığımız sucuklarımız yemeye hazır! Herkese şimdiden afiyet olsun...
Sucuğun Yanında En İyi Ne Gider?
Sucuk ekmek tarifi, hem ana hem de ara tüm öğünlerde keyifle yenen, soğuk havalarda ızgara ve mangalda yapılabilecek en lezzetli tariflerdendir. Bazı atıştırmalıklar, salata ve mezeler sayesinde sucuğun lezzeti ikiye katlanabilir. O halde sucuğun yanında en iyi neler gider bakalım.
Doyurucu ve zengin pazar kahvaltılarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kaşarlı omlet, sucuğun yanında tercih edilebilecek en iyi alternatiflerdendir. Ailecek oturduğunuz pazar kahvaltısı sofranızı eşsiz lezzetler ile taçlandırmak isterseniz sofraya sucuk ve kaşarlı omlet ilave edebilirsiniz.
Küçük, kolay ve harika lezzetli pizzalar elde etmek için evinizdeki ekmekleri dilimleyin. Üzerlerine biraz süt ve baharat ekledikten sonra biraz da kaşar peyniri koyun ve beş altı dakika kadar pişirin. Böylece kaşarlı kolay pizzalarınız sayesinde sofrada sucuğun yanında güzel bir sunum yapabilirsiniz.
Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından en sevilen yemeklerden biri olan patates kızartması, kahvaltı, öğle yemeği ya da akşam yemeği fark etmeden her öğünde keyifle yenir. Patates kızartması sucuğun yanında da her öğün tercih edilebilecek alternatiflerin başında gelir.
Ağır bir ızgara ve mangal şöleni içinde yapılan sucuk ekmek, şüphesiz ki kuru kuru yenmez. Soda ile hazırlanmış ayran, eşsiz sucuk ekmek lezzetinin yanında tercih edilebilecek en iyi içecektir.
En lezzetli sucuk ekmeği yapmak için sucukların doğal olması da çok önemlidir. Sucukla yaptığınız tüm tariflerinizin lezzetini, Avşar Çiftlik'ten aldığınız %100 doğal ve katkısız sucuklar ile katlayabilirsiniz.
Bir önceki yazımıza https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/sucuk-uretimi-nasil-yapiliyor linkinden ulaşabilirsiniz.
Sucuk Ekmek Kalori
Sucuk , lezzetli gıdalar arasında yer alırken hemen hemen herkes tarafından sevilir. Çeşitli biçimlerde üretilen sucuklar fermentasyon yöntemi ya da ışıl işlem metodu ile yapılabilmektedir. Evlerde de basit yöntemler kullanılarak sucuğun fermente edilmesi mümkün olurken sağlıklı bir ürün elde edebilmek için hijyen kurallarına ve ortam koşullarına dikkat edilmesi gerekir. Sucuk ekmek de sevilerek tüketilen gıdalar arasında yer alır. Sucuk Ekmek Kaç Kalori ? Sorusu merak edilenler arasındadır.
Genellikle yarım ekmek arasına konularak yenen sucuğun içerisine farklı türde garnitürler konursa bu durumda kalori miktarında da artış görülmesi kaçınılmaz olur. Bununla birlikte sade bir sucuk ekmeğin kalorisi yaklaşık olarak 400’dür. Bu miktarın artması ya da azalması içerisine konacak sucuk miktarına bağlı olarak değişebilir. Sucuk çok eski bir tarihi geçmişe sahip gıda türleri arasında yer alır.
Fermente sucuk ne demek ? Merak edildiğinde bu tür sucukların çeşitli et türleri kullanılarak yapıldığı bilinir. Bunun yanı sıra fermente işlemleri için dana eti türündeki etler daha uygun olmaktadır. Kanatlı hayvanların etleri ile sucuk yapılacağı zaman ışıl işlemden yararlanılır.
Yarım Ekmek Sucuk Kaç Kalori
Yarım Ekmek Sucuk Kaç Kalori ? Sucuk ekmek sevenlerin merak edebileceği bir sorudur. Sucuk yapılırken fermente işlemi için öncelikle dana eti ve benzeri et türlerinin çeşitli baharatlarla karıştırılması gerekir. Etin içerisinde hava almayacak şekilde karıştırma yapılması bu noktada önemlidir.
Baharatlarla iyice harmanlanan sucuk hamurunun özel sucuk torbalarına doldurulma işlemi de hava almayacak şekilde etin sıkıştırılmasını gerekli kılar. Daha sonra da fermente işlemi için uygun koşulların sağlanması gerekir. Sucukların olgunlaşacağı odada yer alacak bağıl nem oranı %95 civarında olmalıdır. Kuruma aşamasında ise bu oran yaklaşık olarak %75 olur.
Ayrıca hava akımına da önem verilir. Oda sıcaklığı da 18-22 derece arasında tutulurken sucuklar asılı olarak havada bekletilir. Bu bekletme sürecinde birbirlerine değmemeleri gerekmektedir. Bu şekilde kurumaya bırakılan sucuklar fermente olduklarında yenebilecek hale gelir.
Sucuk Ekmek Kalori merak edildiğinde ekmeğin boyutları ve içerisine konulacak garnitürler de dikkate alınır. Sade bir yarım ekmek ile çeyrek ekmek sucuk arasında kalori yönünden fark olur. Ayrıca ekmeğe ilave olacak mayonez ya da ketçap tarzı ürünler de kalori miktarını değiştirir.
Ekmek Arası Sucuk Kaç Kalori
Ekmek arası sucuk pek çok kişinin sevdiği türde yemekler arasındadır. Ekmek Arası Sucuk Kaç Kalori ? Araştırıldığında bu tür bir gıdanın yaklaşık olarak 400 kalori olduğu görülür. Bunun yanında ilave ürünler kalori miktarını artırır. Sucuk yapılırken ışıl işlem uygulanacaksa genellikle kanatlı hayvanların etinden yapılan sucuk türlerinde daha sağlıklı sonuçlar elde edilir.
Bu tür etlerin fermentasyonu ışıl işlemle sağlanırken kısa sürede ısı verilerek sucuk olgunlaştırılır. Fermente sucukta olgunlaşma işlemi yaklaşık olarak 10 gün sürerken ürün kendi kendine ve yavaş fermente olur. Bu sürecin uygun ortam koşullarında geçirilmesi ise zorunludur.
Sucuk ekmek pratik olmasının yanı sıra sevilen türde gıdalar arasında yer alır. Bir dilim sucukta yer alan kalori miktarı yaklaşık olarak 25’tir. Bunun yanında ekmek içerisinde ne oranda sucuk kullanılırsa kalori miktarının artması kaçınılmaz olur. Sucuk besin değeri açısından da zengin bir içeriğe sahiptir. Potasyum , protein , karbonhidrat , kalsiyum ve sodyumu içerisinde barındıran sucuk kendine özgü bir aromaya sahiptir. Bu sebeple de severek tüketilir.
Sucuk Ekmek Kalori açısından yüksek kalorili besinler arasında yer alır. Üretiliş biçimine bağlı olarak çeşitli adlarla bilinen sucuğun içinde yer alan baharatlar kendisine özgü lezzetin oluşmasında oldukça etkilidir.